Achter het stuur… met Victor

Hoogste tijd om Victor van Beekum, de drijvende kracht achter het OIBC te ontmoeten en hem een paar brandende vragen voor te leggen. We ontmoeten Victor op de Westvlietweg in Den Haag en leggen hem de volgende vragen voor:

Victor, kun je in het kort iets over jezelf vertellen?
Mijn naam is Victor van Beekum, 35 jaar oud en woonachtig in Waddixveen. Ik woon daar samen met mijn vriendin,  mijn zoon en 2 katten.


Hoe ben je zo het vak ingerold?
Ik ben rij-instructeur sinds 2004.  Na het behalen van mijn vrachtwagenrijbewijs in 2001 was ik zo enthousiast, dat ik besloten heb de opleiding te gaan volgen voor rij-instructeur. Naast mijn normale baan als systeembeheerder ging ik in de avonduren werken bij een rijschool in Zoetermeer als rij-instructeur. Maar al gauw bleek dat dit niet meer te combineren was. Mijn hart lag bij het lesgeven en niet lang daarna heb ik het besluit genomen mijn baan als systeembeheerder op te zeggen. Vervolgens heb ik alle benodigde instructeurspapieren voor de motor, vrachtauto, bus en aanhanger behaald en ben ik in Waddinxveen mijn eigen verkeersschool gestart.

In korte tijd had ik een mooi bedrijf met met 4 auto’s, 3 bromfietsen, 8 motoren en een aanhangwagen. Op een gegeven moment bleek  de autorijles-branche niet meer rendabel te zijn, zodat ik mijn focus heb verschoven naar het opleiden van beroepschauffeurs.

In 2014 werd MOBIwerk een belangrijke klant.  En omdat er steeds meer vraag uit de markt kwam naar opleidingen, hebben we besloten een samenwerkingverband aan te gaan. Zo is het OIBC ontstaan als nieuw opleidingsinstituut voor beroepschauffeurs.

Victor-OIBC

Wat is jouw functie bij OIBC precies?
Mijn functie is het aansturen van de instructeurs, het plannen van opleiding- en trainingssdagen en de planning en begeleiding bij de examens. Ik geef praktijklessen aan de cursisten en adviseer cursisten in spé om het juiste opleidingstraject te bewandelen.


Wat is de doelgroep van het OIBC?
Wij richten ons voornamelijk op jonge enthousiaste  mannen en vrouwen doe echt buschauffeur willen worden en niet alleen maar een betaalde baan.


Waar verwacht je dat waar het OIBC  over een jaar staat?
In 2016  willen we minimaal 50 chauffeurs opleiden. Ook hopen we binnenkort een vrachtwagen aan te kunnen schaffen voor het aanbieden van transportopleidingen.


Wat maakt het OIBC nu zo bijzonder?
We hebben een leuk team van mensen met hun eigen specialiteit. Door die krachten te bundelen kunnen we een mooi product op de markt zetten waar we trots op zijn. Het OIBC gaat voor kwaliteit en niet voor kwantiteit.